Wednesday, March 23, 2016

Puding Kastad Jagung yg Sedap..



Musim2 panas ni mmg layan aje kalau dapat puding kan, rasa sejuk je tekak..puding ni mmg family Liza suka sgt la, nak buat pun senang je..jom tgk resepi kat bawah ye








RESEPI PUDING KASTAD JAGUNG
Bhn2:


1 tin jagung jenis creamy 
1 tin susu cair

3 cawan air
1 1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan tepung kastad


Cara :-

1. Bancuh tepung kastard dengan air hingga sebati
kemudian masukkan semua bahan2 lain dan bancuh rata.

 2. Masak puding dengan menggunakan api yang
kecil...hinggalah masak (kental& berkilat). (MaDiHa masak
guna kuali)

 3. Masukkan ke dalam loyang atau talam.

 4. Bila sejuk masukkan dlm peti sejuk sebelum dipotong.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...