Wednesday, October 7, 2015

Taiwanese Bread....





Assalamualaikum wbt , roti ni Liza buat dah lama dah..pestime cuba buat roti yg hanya menggunakan kuning telur...mmg ternyata berbeza, yg ni lagi lembut dan sedap...

Terima kasih pada Kak Wan (fb) yg selalu dok tayang roti2 dia yg lembut tu dan sudi share resepi..terima kasih sekali lg






RESEPI TAIWANESE BREAD

Bhn2:

500gm tpg roti
8 gm yis...

8 gm garam
2 gm bread improver
75gm gula caster
30 gm susu tpg
2 biji kuning telur
60gm butter
225 gm air ais / susu segar
75 gm whipping cream






- masukkan semua bhn basah dalm BM dan diikuti dgn bhn kering...set no 8 dan biar la BM tu buat keje dia ye..
- bila dah cukup amsa, keluarkan dan bentukkan ikut suka..
- jenis roti boleh dipelbagaikan ikut kehendak masing2..
- resepi ni mmg lembut yg amat walaupun dah berhari2...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...